De Lange Bleek

De 2e karpervijver, de Lange Bleek genaamd, is een 2 hectare water met dieptes variërend tot max. 3 meter diepte.

Ook deze vijver heeft twee stekken en op elke stek mag met maximaal 6 hengels bevist worden door minimaal 2 vissers. Voorheen lagen er 2 kweekvijvers en die zijn in 2022 t/m 2024 door afgraving met elkaar verbonden. Dit water kent dus veel variatie in (on)diepte en taluds. Daarnaast is er een zanduitloper gecreëerd in het midden van het water, die de splitsing van stekken markeert.

Met ook weer een maximum van 4 vissers heb je hier veel mogelijkheden. Te samen met een mooi afgewerkte stek en een prachtig visbestand aan (eigen gekweekte) karpers tot 20 kg is ook dit een prachtig water om te bevissen.

Visbestand

Het visbestand van de Lange Bleek bestaat uit ongeveer 180 gezonde en sterke spiegel, schub en rijenkarpers van 2-3 kg t/m 20 kg. Het grootste gedeelte van het bestand bestaat ook hier uit spiegelkarpers, welke kenmerkend zijn voor De Ronde Bleek. Veel spiegelkarpers hebben een prachtig schubbenpatroon en de meeste schubkarpers zijn zeer mooi en sterk gebouwd. De karpers zijn vanaf 2021 in verschillende fases geïntroduceerd in de vijver en samengevoegd met het originele bestand in de originele kweekvijvers. Het gemiddeld gewicht ligt rond de 7 kg.

Jaarlijks wordt het bestand aangevuld met eigen gekweekte vissen om voldoende aanwas vanuit onderuit te garanderen en zo het bestand in optima forma te houden. Naast karper zwemmen er enkele diamantsteuren en zeelten op de vijver.

De rijkdom aan natuurlijk voedsel en het bijvoeren zorgen voor een gezonde en goed groeiende karper populatie.

Stekken en faciliteiten

Het meer is verdeeld in twee gedeeltes, welke duidelijk zichtbaar zijn middels de geplaatste zanduitloper. De stekken zijn dusdanig ingericht dat men geen last van elkaar zou moeten ondervinden tijdens het vissen. Stek 1 bestaat uit een tweepersoonsstek waarbij richting de overkant gevist kan worden, richting de overhangende bomen. Maar vergeet zeker niet de zandplaten onder de eigen kant. Stek 2 bestaat uit 2 eenpersoonsstekken die aan de achterzijde van het water ligt en waarbij 2 verschillende kanten op gevist kan worden. Enerzijds kan gevist worden richting de overhangende bomen en in de oude kweekvijver, anderzijds ligt er recht vooruit een grote zandplaat en een gedeelte van de oude kweekvijver.

De stekken zijn voorzien van verschillende niveaus middels een trap, zodat bij elk water niveau goed en veilig gevist kan worden. Op iedere stek is een onthaakmat aanwezig. Daarnaast zijn ook weegzakken en schepnetten aanwezig voor gebruik. Eigen materialen zijn niet toegestaan. Op elke stek is een boot aanwezig. Deze mag alleen gebruikt worden bij calamiteiten. De stekken worden deze winter aangelegd. Foto’s volgen. 

Elke stek heeft een grote variëteit aan vismogelijkheden. De stekken zijn zo ingericht dat je voldoende privacy hebt en ideaal tot rust kunt komen. Kortom, de ideale karper locatie.

Direct aan het water (nabij stek 1 van De Ronde Bleek) bevinden zich de faciliteiten bestaande uit een douche, toilet, koelkast, diepvries, water- en elektrapunten.

Plattegrond 

Prijzen en Reserveren

Gelieve van te voren te reserveren. Reserveren via E-mail info@derondebleek.nl, telefonisch 06 13 23 06 90, of  klik hier

Tarieven 2025

STEK 1 en 2 (2 vissers per stek)

€ 300,- PER WEEKEND (vrijdag-maandag)
€ 350,- PER MIDWEEK (maandag-vrijdag)
€ 500,- PER WEEK (vrijdag-vrijdag of maandag-maandag)

GEHELE MEER AFHUREN (4 vissers)
€ 600,- PER WEEKEND (VRIJDAG-MAANDAG)
€ 700,- PER MIDWEEK (MAANDAG-VRIJDAG)
€ 1000,- PER WEEK (VRIJDAG-VRIJDAG OF MAANDAG-MAANDAG)
PRIJS INCL. 35 KG MAIS & 21 KG PELLETS T.W.V. € 60,-

PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF € 100,- BORG PER PERSOON.

Prijs per niet-visser:
€ 15,- per nacht
Hond:
€ 3,- per nacht.
Huur accu:
€ 5,- per dag
Electromoter:
€ 15,- per dag

Prijzen aas.
Alleen diepvriesboillies of verse boillies mogen worden gebruikt. Het gebruik van boillies met conserveringsmiddelen is verboden. Dit om de gezondheid  van de karper te garanderen. Eigen partikels mogen gebruikt worden mits goed bereid. Dit wordt bij aankomst en tijdens de sessie gecontroleerd!

+/- 2 kg mais : 2,-
+/- 2 kg pellets: € 5,-
+/- 2 kg hennep: € 6,-
+/- 2 kg tijgernoten: € 6,-

Reglement