Over DRB

De Ronde Bleek is primair een aquarcultuurbedrijf waar het ook mogelijk is om op verschillende vissoorten te vissen. De Ronde Bleek is een voor Nederlandse hengelsport begrippen unieke locatie. Een locatie met diverse typen water, gelegen in een rustig midden in de afwisselende natuur. In de omgeving heeft zich een dynamische flora en fauna ontwikkeld met b.v. reën, oeverzwaluwen, dodaars, en ijsvogels. Het is een aantrekkelijk en rustgevend verblijfsgebied om op een actieve wijze te relaxen.

Een gebied liggend tussen landgoed “Providentia” in het westen, de natuurgebieden “Strabrechtse Heide” en “Bultven” in het noorden, “Keelven” en stiltegebied “De Pan” in het zuiden. Op de Ronde Bleek liggen 10 verschillende wateren waarop gevist kan worden.

Er zijn 4 kreken en een vliegvisvijver van 6 ha speciaal voor de vliegvisser. Op de vliegvisvijver kan gevist worden vanaf de kant (steigers) een vlot of een bellyboat. De kreken zijn perfect om wadend en struinend vanaf de kant de forel te bejagen. Het visbestand bestaat uit regenboogforel tot 90+ cm, bruine forel, saibling, whiper en baars.

Daarnaast is er voor de karpervissers een 2,5 ha karperwater met karpers tot over de 27,4 kg en zijn er verschillende kreken waar op kleiner karpers (tot 12 kg) gevist kan worden met de pen, feeder of statisch.