Vliegvissen

Het vliegvismeer van de Ronde Bleek is een prachtig water van 6 hectare met dieptes tot 13 meter. Het vliegvismeer is omringd met bomen welke deels in het water groeien. Een zeer aantrekkelijke plaats voor de aanwezige vissoorten om beschutting te vinden en te azen.

Openingstijden
De Ronde Bleek is het gehele jaar open van zonsopgang tot zonsondergang, behalve op eerste kerstdag. Dan zijn wij gesloten. De kreken zijn geopend van +/- september t/m +/- mei. Dit is afhankelijk van de watertemperatuur. De kreken zijn geopend.

Kreken
Er zijn 4 kreken welke exclusief voor het vissen zijn aangelegd. Deze kreken staan met elkaar in verbinding en worden continue gevoed door vers water. De kreken hebben ruwweg 2 waterdieptes. De eerste 4 meter van de kreek (over de gehele lengte) is 50-80 cm diep. Ideaal om over te waden. Na deze 6 meter wordt het water snel dieper tot ongeveer 2,5 meter diep. De grens is tussen het ondiepe en diepe gedeelte is zichtbaar  gemaakt door het planten van riet. Op dit moment worden er enkele stekjes langs de kant gemaakt, waardoor het ook mogelijk is om van de kant te vissen.

De kreken hebben een mooi visbestand aan voornamelijk regenboogforellen. Naast regenboogforel zitten er ook baarzen, karpers, zeelten en steuren. Welke allemaal te vangen zijn met de vliegvishengel en penhengel,

Gidsen
Op de Ronde Bleek is het mogelijk om onder begeleiding van een of meerdere gidsen de fijne kneepjes van het vissen op forel op de Ronde Bleek onder de knie te krijgen.

Er zijn meerdere gidsen die veel ervaring hebben op de Ronde Bleek. De forellen op de Ronde Bleek zijn soms lastig te vangen door de dressuur en de diepte van het water. Maar door de juiste tips van onze gidsen kan iedereen zijn of haar forel vangen.


Meer info kreken

Visbestand

Op het visbestand zwemmen zeer sterken regenboogforellen tot ruim 8 kg, enkele bruine forellen en Saipling. Maar ook grote baarzen tot 40 cm, Wipers tot 60 cm, karpers tot 15 kg enkele steuren tot ruim 1 meter en andere witvissoorten.


Bekijk fotoalbum

Mogelijkheden vliegvisvijver

Er zijn verschillende manieren om te vissen op het vliegvismeer. Let wel, er mag alleen gevist worden met een vliegvishengel en conform het reglement.

Bellyboat
Het vliegvismeer is uitermate geschikt voor het vissen met de bellyboat. Beschikt u zelf niet over een bellyboat, dan is deze tegen een kleine vergoeding te huur (inclusief flippers en knooploos net). Kijk voor de actuele prijzen op onze Prijzen pagina.

Op de Ronde Bleek hebben we een mooie in -en uitstap plaats voor bellyboaten gemaakt, vooraan bij de steiger voor de pontons. Let er wel op dat er op sommige plaatsen steile en zeer onveilige oevers zijn. In -en uitstappen is dus alleen toegestaan op de daarvoor ingerichte plaats.

Vlot
De Ronde Bleek om de zeer comfortabele vlotten die er te huur zijn De vlotten op de Ronde Bleek zijn zeer stabiel en uitermate geschikt om met 2 personen vanaf te vissen. Het vlot is voorzien van een electromotor waar men zich comfortabel kan verplaatsen over de plas, zonder de rust te verstoren. Leuk om te vermelden is dat de mensen die een lege accu hebben op het einde van de dag door het vele varen, meestal degenen zijn die de minste vis hebben gevangen.
Op het vlot zijn ankers aanwezig, zodat je stabiel op een vaste plek kunt blijven, en deze plekken goed af kunt vissen. Ook is er een knooploos schepnet aanwezig op de vlotten, en een metalen pin om eventueel vissen uit hun lijden te verlossen. Ook kunt u vanuit de kantine plastic klapstoelen meenemen, zodat u uit kunt rusten na een heftige dril van één van de grote forellen.

Struinen & steiger
Rond het vliegvismeer is een wandelpad aangelegd, waardoor de vliegvisser al struinend zich kan begeven in de prachtige natuur rond de Ronde Bleek. Op deze route zijn een 4-tal steigers te gebruiken, waardoor de kanten en de hoeken goed af te vissen zijn. Tevens zijn er een aantal plaatsen van waaruit men vanaf de kant kan vissen. De meeste vis begeeft zich in de oeverzone, omdat het voedselaanbod hier het beste is. Vanaf de kant en vanuit de steigers zijn deze oeverzones daarom ook goed te bevissen. Op de route zijn ook een aantal bankjes neergezet met een prachtig uitzicht over het water, zodat u even kunt uitrusten en genieten van de mooie natuurlijk op en om de Ronde Bleek.

Plattegrond & dieptekaart

Prijzen & Reserveren

Gelieve van te voren te reserveren. Reserveren via E-mail info@derondebleek.nl, telefonisch 06 13 23 06 90, of klik klik hier

VLIEGVISSEN OP KREEK EN/OF VLIEGVISMEER 

Het vliegvismeer is alle dagen geopend van licht tot donker.

Vliegvissen volwassen: € 6,00 per uur (max. € 60,00 per dag)
Huur vlot: € 2,00 per uur per persoon (max. € 20,00 per dag) (incl. schepnet electromotor en 2 accu’s
Huur Bellyboat: € 2,00 per uur (max. € 10,00 per dag)

VLIEGVISSEN JEUGDIVSSER TOT 16 JAAR: 50% KORTING

Wilt u een hele dag van licht tot donker vissen? Dan bieden wij korting op het totaalbedrag. Voor meer informatie hierover neem dan contact met ons op.

Mogelijkheid voor reservering van het gehele meer met of zonder begeleiding/instructie voor het vliegvissen is mits een maand vooraf aangevraagd bespreekbaar.

Voor frequente bezoekers van De Ronde Bleek bieden wij een 60 urenkaart aan voor de prijs van 50 uren, dus voor € 300. De volgende 60 uren kaart binnen één kalenderjaar is € 250,-

Indien u een ander wil verrassen met een sessie vliegvissen op De Ronde Bleek, dan kunt u hem of haar daarvoor een cadeaubon schenken. Cadeaubonnen voor het vliegvissen op De Ronde Bleek zijn verkrijgbaar voor € 30. Daarvoor kunnen 5 uren worden gevist op De Ronde Bleek.

Voor de veiligheid van de vissers is het verplicht een reddingsvest te dragen in , op of langs het water.

De gevangen en niet levend teruggezette en derhalve verplicht mee naar de kant te nemen regenboogforel dient voor vertrek te worden aangemeld, en bij meenemen te worden afgerekend.

Prijzen voor het meenemen van forel:

Vers gevangen forel: € 9,- per kilo
Ingevroren en schoongemaakte forel: € 12,- per kilo
Warm gerookte forel: € 20,- per kilo
Koud gerookte forel: € 33,- per kilo

Afhankelijk van de hoeveelheid mee te nemen regenboogforel, wordt er een reductie op de prijs van het vissen verleend. Het is niet toegestaan andere vissoorten te doden en mee te nemen.

Lees voor het reserveren het reglement goed door


Reglement