januari 22, 2018

Karpervissen

Karpervissen

Nederland

de Karpervijver
NIEUW MEERECORD 27,6 kg!

2,5 ha

27,4 kg

4 vissers

De Ronde Bleek is een betaalwater in Nederland. De karpervijver ligt in alle rust verscholen tussen agrarisch grond gebied. Ver weg van drukke wegen. Hier komt u voor de rust, ruimte, natuur en mooie karpers. De ideale plek voor een heerlijke visvakantie. De karpervijver heeft een oppervlakte van ruim 2,5 hectare en is ontstaan door de aanleg van viskweekwater welke niet geheel is afgewerkt. Het water en zijn omgeving heeft daarmee een grillig en hoog natuurlijk karakter. Het domein is volledig omheind. 


De karpervijver is omgeven door grondwallen, bomen, struiken en rietkragen. Het meer en zijn directe omgeving heeft daarmee ook een grote biodiversiteit. Dit zowel op, onder als om het water. Het meer van De Ronde Bleek kent een grote variatie aan voor de karpers aantrekkelijke plaatsen. Er zijn stevige rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, zandbanken met 0,5 tot 5 meter water, flauwe taluds, steile taluds en dieptes tot 10 meter, zachte bodems en harde bodems. Het vissen op de Ronde Bleek is elke keer weer een uitdaging en nooit hetzelfde. De omstandigheden in en om de vijver maken de karpervisserij op De Ronde Bleek tot een uitdaging. Kennis van de karpervisserij is belangrijk en kan hier ten volle worden benut vanwege de grote variatie in omstandigheden op het meer. Met een maximum van 4 vissers heb je heel veel mogelijkheden. Te samen met een eigen vissershut op de mooi afgewerkte stekken en een adembenemend visbestand van karpers tot 27,6 kg een eldorado voor de karper(visser).

Nieuw Karperkreek! 

Naast de uitdagende karpervijver is er ook de karperkreek waar men wat sneller actie kan verwachten. Deze langgerekte vijver is ideaal voor een korte dagsessie, een nachtje en is uitermate geschikt voor de jeugd. Dit runs-water bevat een prachtig bestand aan spiegelkarpers, schubkarpers en koi karpers tot ruim 10 kg! Even heerlijk penvissen, vissen met de feederhengel of statisch waarbij je in alle rust kunt genieten van de natuur!

Korda Masterclass Germany 2019!

Neil Spooner (Korda)

Visbestand

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit ongeveer 160 gezonde en sterke spiegel, schub en rijenkarpers van 7  tot 27,4 kg pond. Er zwemmen zeker 30 bekende karpers rond van boven de 15 kg en er zwemmen nog zeker 10 bekende karpers rond van boven de 20 kg, waarvan 3 boven de magische 25 kg grens. Veel spiegelkarpers hebben een prachtig schubbenpatroon en de meeste schubkarpers zijn zeer mooi en sterk gebouwd. De karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd in de karpervijver. De laatste uitzetting van karpers is in 2019 gedaan. De uitzetting bestond uit eigen gekweekte karpers. Uniek! Voor foto’s klik hier. Het gemiddeld gewicht ligt rond de 13 kg.

In 2009 zijn er 150 karpers uitgezet tussen 3 en 7 kg. Daarnaast zijn er 50 karpers van 1 tot 3 kg uitgezet op de opkweekvijvers. Elk jaar zijn er uitzettingen gedaan op de karpervijver van karpers die opgegroeid zijn op de Ronde Bleek en inmiddels zijn er ook enkele karpers uitgezet die door ons zelf gekweekt zijn. Circa 70% van het karperbestand bestaat uit spiegelkarper en 30% van het bestand is schubkarper. Naast karper zwemmen er enkele graskarpers waarvan de grootste ruim 100 cm en ruim 15 kg is. Ook zwemmen er 3 diamantsteuren, 2 zeelten en 1 meerval van ruim 150 cm op de Ronde Bleek!

De vissen zijn in 2009 en 2010 gekocht en afkomstig van bonafide leveranciers en hebben daarmee een betrouwbare herkomst. Vanaf 2010 zijn we zelf gaan kweken met karpers, waarvan er inmiddels een 50 stuks op de karpervijver zwemmen. De rijkdom aan natuurlijk voedsel, de aangename watertemperatuur (door de diepte) en het bijvoeren zorgen voor een gezonde en goed groeiende karper populatie. Stuk voor stuk vissen die niet zomaar opgeven tijdens een dril.

Stekken & faciliteiten

Er kan vanaf twee zijden van het meer gevist worden. De stekken zijn dusdanig ingericht dat men geen last van elkaar zal ondervinden tijdens het vissen. Stek 1 en 2 zijn eenpersoonsstekken die naast elkaar liggen. Stek 5 is een twee persoonsstek die aan de overzijde van het water ligt. De stekken zijn voorzien van verschillende niveaus, zodat bij elk water niveau goed en veilig gevist kan worden. Op iedere stek is een weegpaal en onthaakmat aanwezig. Daarnaast worden weegzakken en schepnetten voorzien. Laat je eigen schepnet, weegzak of onthaakmat dus thuis alstublieft! Daarnaast is er op elke stek een boot aanwezig. Een motor en accu zijn te huur. 

Op elke stek staat een vissershut van 3,6 x 4,25 meter. De hut is ruim 3 meter hoog en heeft een mooi afdak. De vissershutten zijn niet gemeubileerd. Er is nog steeds plek om uw eigen tent of paraplu te plaatsen indien u dit wenst.

Elke stek heeft een grote variëteit aan vismogelijkheden. De stekken zijn zo ingericht dat je voldoende privacy hebt en ideaal tot rust kunt komen. Kortom, de ideale karper locatie.

Direct aan het water (nabij stek 2) zijn de faciliteiten gelegen bestaande uit een douche, toilet, koelkast, diepvries, koelkast en elektrapunten.

Ongeveer 400 meter van het water bevindt zich tevens een vier persoons appartement welke gehuurd kan worden (eventueel incl. ontbijt). Klik hier voor meer informatie over het appartement.

Plattegrond & dieptekaart

3D- dieptekaart vanaf stek 1 en 2

3D-diepte kaart vanaf stek 5

Bodemstructuurkaart (hoe donkerder hoe zachter de bodem)

Prijzen & Reserveren

Gelieve van te voren te reserveren. Reserveren via E-mail info@derondebleek.nl, telefonisch 06 13 23 06 90, of klik op onderstaande button

Tarieven wintervissen 2018-2019 (vanaf 1 december 2018 t/m 1 maart 2019)
1 nacht € 40,- per persoon
vanaf 2e nacht € 30,- per persoon.
VB: weekend (vrijdag-maandag) van 3 nachten is dus € 40,- + € 30,- + € 30,- = € 100,- (totaal € 50,- korting)

Tarieven 2019

STEK 1 (MAX 1 VISSER)
€ 150,- PER WEEKEND (vrijdag-maandag)
€ 160,- PER MIDWEEK (maandag-vrijdag)
€ 280,- PER WEEK (vrijdag-vrijdag of maandag-maandag)

STEK 2 (MAx 1 VISSER)
€ 150,- PER WEEKEND (VRIJDAG-MAANDAG)
€ 160,- PER MIDWEEK (MAANDAG-VRIJDAG)
€ 280,- PER WEEK (VRIJDAG-VRIJDAG OF MAANDAG-MAANDAG)

STEK 5 (MAX 2 VISSERS)
€ 300,- PER WEEKEND (VRIJDAG-MAANDAG)
€ 320,- PER MIDWEEK (MAANDAG-VRIJDAG)
€ 560,- PER WEEK (VRIJDAG-VRIJDAG OF MAANDAG-MAANDAG) 

PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF € 100,- BORG PER persoon.

PRIJS PER NIET-VISSER:
€ 15,- PER NACHT

HOND:
€ 3,- PER NACHT.

GEHELE MEER AFHUREN (4 vissers)
€ 600,- PER WEEKEND (VRIJDAG-MAANDAG)
€ 640,- PER MIDWEEK (MAANDAG-VRIJDAG)
€ 1120,- PER WEEK (VRIJDAG-VRIJDAG OF MAANDAG-MAANDAG)
PRIJS INCL. 35 KG MAIS & 21 KG PELLETS T.W.V. € 60,-

Prijzen zijn exclusief € 100,- borg per stek, ongeacht het aantal vissers per stek.

Prijs per niet-visser:
€ 15,- per nacht

Hond:
€ 3,- per nacht.

Huur accu
€ 5,- per dag

Electromoter: 
€ 15,- per dag

Prijzen aas.
Alleen diepvriesboillies of verse boillies mogen worden gebruikt. Het gebruik van boillies met conserveringsmiddelen is verboden. Dit om de gezondheid  van de karper te garanderen. Eigen partikels mogen gebruikt worden mits goed bereid. Dit wordt bij aankomst en tijdens de sessie gecontroleerd!

+/- 2 kg mais : 2,-
+/- 2 kg pellets: € 5,-
+/- 2 kg hennep: € 6,-
+/- 2 kg tijgernoten: € 6,-

DRB bollies nu verkrijgbaar!

Tijdens de eerste testsessie wisten we direct 5 karpers te vangen op de nieuwe drb boillie. Sindsdien worden ze gevoerd en zijn ze verkrijgbaar in 2 smaken

DRB special Sweet: een witte romige boillie met zoete mais aroma en N-butric acid.

DRB special Spicy: een donker rode pittige boillie met krill, squid, en garlic.

Beide boillies zijn speciaal samengesteld door het team van DRB op basis van de beste vangstresultaten van afgelopen 8 jaar!

Beide boillies zijn in zakken van 5 kg te verkrijgen voor maar €25,- per zak, dat is €5,- per kg!

Altijd op voorraad en de karpers van de Ronde Bleek vinden ze heerlijk