Laatste nieuws

01mrt2015

VANDAAG DROOG OP DE RONDE BLEEK

Of er vandaag ook gevangen gaat worden met de droge vliegen is maar de vraag. Dat vandaag de kans op een buitje zeer klein is blijkt uit het weerbericht voor Sterksel. Windkracht 4 en vrijwel geen kans op een bui. Heerlijk visweer dus.

25feb2015

NIEUW SEIZOEN VIS TV

Zondag 1 maart a.s. open Vis TV het nieuwe seizoen met een filmpje over het vliegvissen. Gekozen is om de film op het water van De Ronde Bleek op te nemen. Wij nodigen eenieder uit om zondag om 09.30 uur op RTL 7 de film te bekijken. Dit kan ook op De Ronde Bleek zelf waar onder het genot van een kop koffie + koek de film bekeken kan worden. Daarvoor en/of daarna kan uiteraard ook gevist worden. Zelfs is het mogelijk om tijdens de uitzending te vissen. Vooral voor zwaar verslaafden aan deze mooie sport is deze mogelijkheid open gehouden.

20feb2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

Vandaag 20 februari zijn, in vergelijking met de dagen daarvoor, de vangsten op forel flink toegenomen. Was men tot vandaag op de vijver met 3 forellen vaak al de topper, vandaag zijn er in 5 uurtjes 9 van die sterke kanjers gevangen. Opvallend daarbij is dat het niet de deze en vorige maand uitgezette forellen, maar de oude garde was die actief op de streamers beten. Op de kreken was het met gemiddeld 8 per vissen ook zeker niet slecht in ruim 5 uurtjes. Dat sommige vissers nog steeds van mening zijn dat ze met 18/100 lijn moeten vissen om te kunnen vangen is ook vandaag een fabel gebleken. Eerdere dagen is veelvuldig lijnbreuk opgetreden bij lijnen van minder dan 20/100. Veel goed vangende vissers gebruiken met succes standaard 25/100 op De Ronde Bleek. Een verstandige en veilige keuze vinden wij.

18feb2015

LAATSTE IJS VAN DEZE WINTER OP DRB ?

Half 8 deze morgen een temperatuur van -4 op De Ronde Bleek. Daarbij geen zuchtje wind en ziedaar rond 9 uur een dun laagje ijs over een groot deel van het water. Hopelijk komt er spoedig wat wind en ook zon zodat de aanwezige vissers onder prettiger omstandigheden hun hobby kunnen uitoefenen. Met inzet van de ¨ijsbreker¨ kan er in de loop van de dag weer over de gehele wateroppervlakte worden gevist. De kreken hebben door de stroming van het verversings water weinig ijsvorming en zijn goed bevisbaar.

Gisteren hebben we weer een aantal forellen op de grote vijver uitgezet. Forellen van ca. 1 tot 1,5 kg/stuk. Met het voorjaar en de daarbij behorende toename van insecten in zicht kunnen deze super gezonde vissen snel gaan groeien.

13feb2015

WINDSTIL EN -3 GRADEN DUS IJS

Deze morgen windstilte en 3 graden onder nul. Dat betekend half februari ijs op het water, ook op De Ronde Bleek. Gelukkig komt er zo dadelijk zon én wind en is de verwachting dat er rond de middag weer volop gevist kan worden.

Het kan zijn dat het ijs op de karpervijver wat langer stand houd omdat die vijver meer beschut ligt en dus minder invloed van de wind heeft.