Laatste nieuws

25jul2014

ZONDAG 27 JULI VLIEGVISSERIJ WEER OPEN

Met de huidige weersverwachting en extra aandacht van de vissers kan de vliegvisserij op DRB zondag 27 juli weer aanvangen. De watertemperatuur daalt langzaam maar gestaag. Met extra aandacht van de vissers voor een korte dril en herstel na onthaken kan de vliegvisserij weer plaatsvinden.

De ervaring van de voorgaande jaren helpt ons om beleid te voeren waarbij de vissen geen onnodige stress hoeven te ervaren bij deze mooie sport. Ook is ervaren dat rond deze tijd de vangsten van de wipers toenemen. Deze krachtpatsers zijn weer goed gegroeid. Gevraagd wordt ze na vangst over te zetten naar de kreken. Dit omdat de gemiddelde temperatuur daar aanmerkelijk hoger ligt en deze baarzen daar wel bij varen.

24jul2014

WATERTEMPERATUUR BLIJFT LANGZAAM DALEN

Met de weersverwachtingen voor vrijdag 25 juli en verder ziet het er naar uit dat het vliegvissen op forel snel weer hervat kan worden. Voor hen die de gevangen forellen willen kopen kan nu al gevist worden. Voor hen die de gevangen forellen niet willen kopen geld dat ze nog even moeten wachten. Waarschijnlijk tot zaterdag.

22jul2014

WATERTEMPERATUUR DAALT WEER

Na een avond en nacht met ca. 22 mm regenwater, wat lagere temperaturen en vooruitzicht met eveneens wat lagere temperaturen dan de afglopen periode, komt er weer zicht op hervating van het vliegvissen. Wanneer de huidige weersverwachtingen uitkomen dan is de kans dat komend weekend weer op de DRB forellen gevist mag worden groot. We houden u langs deze weg op de hoogte.

18jul2014

TIJDELIJKE SLUITING VLIEGVISSEN DRB

Vanwege de nu al hoge temperatuur in de bovenste waterlaag en de te verwachten extreem hoge temperaturen voor de komende dagen hebben wij besloten om de vliegvisserij op forel tijdelijk te sluiten.

Wij vinden het niet verantwoord om nu forellen te laten vangen anders dan voor de slacht. Nu de forellen vangen en vervolgens weer terugzetten in de warme bovenlaag is niet verantwoord vanuit het oogpunt vissenwelzijn.

Nu de forellen met rust laten komt het welzijn en de groei van deze koudwater vissen ten goede. Wij rekenen op begrip van de vliegvissers voor deze maatregel.

17jul2014

KNAPPE JONGE STEUR

Ongeveer een jaar geleden zijn er enkele steuren vanuit de kweekbassins op de vliegvisvijver uitgezet. Eén daarvan, een Sterlet, was toen ca. 70 cm lang. Gisteren is die steur na een lang gevecht gevangen met de vliegenhengel en had nu een lengte van ca. 90 cm. Foto volgt nog. Naast een leuk vangmeer is het toch zeker een goed groeimeer. De rijke en diverse fauna in het meer lijkt steeds productiever te worden.