Laatste nieuws

19mrt2015

KVVC activiteit 21 maart 2015

Voor zaterdag 21 maart 2015 heeft de Kempische Vliegvisclub een contact dag voor aangrenzende vliegvisclubs georganiseerd op De Ronde Bleek. In de namiddag kunt u de producten van A&M Flyfishing bekijken, voelen en kopen. Gedurende de gehele dag is er de mogelijkheid om te vliegvissen op de grote vijver en de kreken van DRB. Dit kan naar keuze vanaf de kant, wadend, met bellyboot, vanaf de steigers en met een vlot met e-motor.

10mrt2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

 

Door de oplopende temperatuur komt ook het insectenleven weer ruimer op gang. De forellen worden ook actiever bij stijgende temperaturen tot ca. 16 graden. Meestal, en ook nu weer, stijgen ook de vangsten bij die omstandigheden. Om het bestand weer aan te vullen hebben we vandaag ca. 200 regenboog forellen uitgezet varierend van ca. 1,5 tot 3 kg/stuk. Ook dat kan de vangstkansen weer vergroten. Het beloofd een mooi voorjaar te worden voor de vliegvissers op De Ronde Bleek.

De karpervissers zullen wat later profiteren van de stijgende temperatuur. De goed gegroeide karpers die al jaren in de karperplas wonen zijn in december 2014 aangevuld met 13 mooie spiegels van 7 tot 15 kg/stuk. Ook daar wordt een mooi seizoen met goede vangsten verwacht.

Alle gasten op De Ronde Bleek wordt een prettig en vangstrijk  seizoen toegewenst.

01mrt2015

VANDAAG DROOG OP DE RONDE BLEEK

Of er vandaag ook gevangen gaat worden met de droge vliegen is maar de vraag. Dat vandaag de kans op een buitje zeer klein is blijkt uit het weerbericht voor Sterksel. Windkracht 4 en vrijwel geen kans op een bui. Heerlijk visweer dus.

25feb2015

NIEUW SEIZOEN VIS TV

Zondag 1 maart a.s. open Vis TV het nieuwe seizoen met een filmpje over het vliegvissen. Gekozen is om de film op het water van De Ronde Bleek op te nemen. Wij nodigen eenieder uit om zondag om 09.30 uur op RTL 7 de film te bekijken. Dit kan ook op De Ronde Bleek zelf waar onder het genot van een kop koffie + koek de film bekeken kan worden. Daarvoor en/of daarna kan uiteraard ook gevist worden. Zelfs is het mogelijk om tijdens de uitzending te vissen. Vooral voor zwaar verslaafden aan deze mooie sport is deze mogelijkheid open gehouden.

20feb2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

Vandaag 20 februari zijn, in vergelijking met de dagen daarvoor, de vangsten op forel flink toegenomen. Was men tot vandaag op de vijver met 3 forellen vaak al de topper, vandaag zijn er in 5 uurtjes 9 van die sterke kanjers gevangen. Opvallend daarbij is dat het niet de deze en vorige maand uitgezette forellen, maar de oude garde was die actief op de streamers beten. Op de kreken was het met gemiddeld 8 per vissen ook zeker niet slecht in ruim 5 uurtjes. Dat sommige vissers nog steeds van mening zijn dat ze met 18/100 lijn moeten vissen om te kunnen vangen is ook vandaag een fabel gebleken. Eerdere dagen is veelvuldig lijnbreuk opgetreden bij lijnen van minder dan 20/100. Veel goed vangende vissers gebruiken met succes standaard 25/100 op De Ronde Bleek. Een verstandige en veilige keuze vinden wij.