Laatste nieuws

22jan2015

GEEN IJS, GEEN TE HOOG WATER, GEWOON LEKKER VLIEGVISSEN

Sommige vissers vragen zich af of er op De Ronde Bleek nog gevist kan worden in verband met ijs en/of te hoog water ?

Ja dat kan nog steeds. Ijsvorming hebben wij niet in de hand, maar het komt zelden voor dat de grote vijver dicht vriest. De kreken daarentegen vriezen wel sneller dicht. Ze zijn minder diep en hebben meer beschutting waardoor er minder beweging op het water is. Bij relevante vorst maken wij via deze website steeds bekend als er te veel ijs ligt om te kunnen vissen.

Te hoog water is voor De Ronde Bleek ondenkbaar. Onze vijvers zijn mede aangelegd om, zoveel als beschikbaar komt, water op te kunnen vangen van het overschot wat in dit gebied uit de lucht valt. Naast de functie van viskweek en hengelsport water is hiermee tevens voldaan aan de Kader Richtlijn Water ter voorkoming van verspilling van zoetwater. Op dit moment is er nog ruimte om ca. 80.000 m3 water meer te bergen dan er nu aanwezig is.

17jan2015

DE RONDE BLEEK OOK DIT JAAR WEER OP DE BEURS IN CHARLEROI

Traditie getrouw is De Ronde Bleek ook dit jaar weer present op de beurs van Charleroi. Dit jaar vindt deze gezellige happening plaats op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari. Het adres is Rue J.F. Kennedy 150 รก Rosalies. Vele trouwe klanten treffen we niet alleen op onze vliegviswateren, maar ook op deze altijd weer leuke beurs van Charleroi (B). Ook ontmoeten we daar elk jaar weer nieuwe vliegvissers welke gebruik maken van de inmiddels ook traditionele beurskorting waarmee op voordelige wijze kennis kan worden gemaakt met de vliegvismogelijkheden op DRB.

09jan2015

RUW WEER, GOEDE VANGSTEN OP DE RONDE BLEEK

Dat forellen koud water vissen zijn is algemeen bekend. Dat ze bij ruw weer vaak meer gevangen worden dan bij rustig zonnig weer is minder algemeen bekend. Gisteren en vandaag is er meer dan gemiddeld gevangen op de forellen van DRB. Met regelmaat melden ook de baarzen van 25 cm + zich voor de vlieg. Kortom, het vliegvissen is weer topsport op De Ronde Bleek.

05jan2015

DE EERSTE VANGSTEN VAN 2015 OP DRB

Door de drukte op de eerste dag van 2015 is niet precies bekend wie de eerste vis dit jaar op DRB heeft gevangen. Vast staat dat het een forel is geweest die op de grote vijver is gevangen. De vangsten op de grote vijver zijn tot nu toe per visser geringer dan op de kreken. Echter door het ijslaagje op meerdere ochtenden op delen van de kreken is daar minder gevist. Per visser zijn daar wel meer vissen gevangen. Helaas is het de karpervissers nog niet gelukt om de eerste karper van 2015 op DRB te vangen. Mischien lukt het de twee bikkels die de komende dagen proberen een dikke winterkarper te vangen.

01jan2015

EERSTE VISDAG VAN 2015 OP DE RONDE BLEEK

Met goede vangsten van mooie forellen en enkele van de nieuwe baarzen met grote bek is gisteren het oude jaar afgesloten op DRB.

Benieuwd wat de eerste vlieg en karpervissers van 2015 op de eerste dag aan de haak weten te toveren. We laten het hier weten.