Laatste nieuws

22jul2014

WATERTEMPERATUUR DAALT WEER

Na een avond en nacht met ca. 22 mm regenwater, wat lagere temperaturen en vooruitzicht met eveneens wat lagere temperaturen dan de afglopen periode, komt er weer zicht op hervating van het vliegvissen. Wanneer de huidige weersverwachtingen uitkomen dan is de kans dat komend weekend weer op de DRB forellen gevist mag worden groot. We houden u langs deze weg op de hoogte.

18jul2014

TIJDELIJKE SLUITING VLIEGVISSEN DRB

Vanwege de nu al hoge temperatuur in de bovenste waterlaag en de te verwachten extreem hoge temperaturen voor de komende dagen hebben wij besloten om de vliegvisserij op forel tijdelijk te sluiten.

Wij vinden het niet verantwoord om nu forellen te laten vangen anders dan voor de slacht. Nu de forellen vangen en vervolgens weer terugzetten in de warme bovenlaag is niet verantwoord vanuit het oogpunt vissenwelzijn.

Nu de forellen met rust laten komt het welzijn en de groei van deze koudwater vissen ten goede. Wij rekenen op begrip van de vliegvissers voor deze maatregel.

17jul2014

KNAPPE JONGE STEUR

Ongeveer een jaar geleden zijn er enkele steuren vanuit de kweekbassins op de vliegvisvijver uitgezet. Eén daarvan, een Sterlet, was toen ca. 70 cm lang. Gisteren is die steur na een lang gevecht gevangen met de vliegenhengel en had nu een lengte van ca. 90 cm. Foto volgt nog. Naast een leuk vangmeer is het toch zeker een goed groeimeer. De rijke en diverse fauna in het meer lijkt steeds productiever te worden.

11jul2014

HOOG WATER ? LAAG WATER ?

Er is tenminste één uitstekend vliegviswater waar hoog of laag water geen rol speelt in de mogelijkheid om te kunnen vliegvissen. Ook kan op dat water binnen korte tijd de vis gevonden worden. Extra voordeel is dat de vissen op dat water onder natuurlijke omstandigheden met hoofdzakelijk natuurlijk voedsel zijn opgegroeid en véél ¨vissers¨ ervaring hebben opgedaan in de jaren dat zij in dit water vertoeven. De uitdaging is om slim genoeg te zijn om deze ervaren vissen te kunnen haken. Nog steeds zijn er vliegvissers die kans zien 10 tot soms wel 20 van deze Ronde Bleek kanjers in het net te krijgen. Ook hier geld, oefening baart kunst.

 

03jul2014

De Ronde Bleek vangsten

Na een periode met relatief koel weer zijn de forellen op De Ronde Bleek actief op vrijwel alle soorten kunstvliegen. Willen ze bij een warme periode vaak vooral op diep gepresenteerde buzzers azen, nu wordt in alle waterlagen gevangen. Opmerkelijk is dat gisteren bij mooi zonnig weer midden op de dag zelfs met poppers aan de oppervlakte is gevangen. Dit terwijl de forellen hier bij zonnig weer vaak alleen op grotere diepte te verschalken zijn.