Laatste nieuws

07mrt2014

Karpers en zeelten uitgezet op kreek

Op 6 maart jongstleden zijn 50 karpers en 10 zeelten tussen de 1 en 1,5 kg uitgezet op de kreek. Het betreft Valkenswaardse spiegelkarpers. Prachtig beschubde spiegelkarpers, waar vanaf nu ook op gevist kan worden met de vlieg!

De vangsten op de kreek zijn zeer goed te noemen! Er worden prachtige forellen gevangen van 1 tot 1,5 kg.

28feb2014

EEN NIEUWE MOGELIJKHEID VOOR VLIEGVISSERS OP DRB

Na realisatie van de eerste fase van de reeds jaren gewenste kreken zijn daar vandaag nieuwe forellen op uitgezet. Hopelijk gaan ze evenals op de diepe vijver ook hier goed groeien. Tegen de zomer worden ze overgezet op de diepe vijver met koel water. Vanaf morgen 1 maart kan er dus ook op de kreken gevist worden met de vliegenhengel volgens het principe van vangen, beoordelen en weer terug zetten van de vissen.

01feb2014

VISVANGSTEN OP DE RONDE BLEEK

Op fora verschijnen berichten en vragen over de vangstresultaten op DRB na, en als gevolg van de aanpassing van de oevers in verband met de aanleg van een beek. Gewoonte getrouw reageren wij niet op de fora omdat wij vinden dat wij daar zeer terug houdend in dienen te zijn. De fora zijn voor en door vissers om niet gehinderd door niet vissers hun belevenissen en gedachten te kunnen ventileren. Een groot goed wat wij graag resepecteren. Wel willen wij, ook naar aanleiding van berichten op de fora, ontwikkelingen en ervaringen met het vissen op DRB kenbaar maken op onze website.

De werkzaamheden in verband met de aanleg van de al vele jaren geplande en gewenste beek zijn voor het eerste deel inmiddels afgerond. De beek van ca. 500 meter lengte en varierend van ca. 15 tot  30 meter breed met een diepte varierend van 0.70 m tot 3.00 m is klaar en gevuld met vijver water. Naar verwachting is het water begin maart geschikt om vissen uit te zetten.

Door de werkzaamheden aan de oever van de vijver is het water troebel geworden door zwevende gronddeeltjes. Nu, 1 februari, is het zicht weer ca. 80 cm. Of er minder vissen zijn gevangen als gevolg van de troebelheid van het water in de  afgelopen tijd is niet met zekerheid te zeggen. Meerdere vissers hebben niets gevangen, anderen weinig, en enkelen hebben gemiddeld 1 vis per uur gevangen. Naar wij aannemen zal het voor een aantal vissers zo zijn dat zij minder hebben gevangen door de troebelheid. De toegepaste technieken zijn waarschijnlijk nog meer dan zonder troebel water van belang om wel of niet te vangen. We mogen nu na enkele weken stellen dat het niet iedereen is gelukt om te vangen maar dat er toch nog steeds met veel plezier gevist en dus ook gevangen is door een aantal vissers. Met het huidige zicht van ca. 80 cm is het voor iedereen mogelijk om te genieten van de mooie vliegvissport op De Ronde Bleek. Over enkele maanden, wanneer ook de beek een leuke visbezetting heeft, kan het ook voor de wadende vissers leuk worden op DRB.

24jan2014

OPGELET !!!

Donderdag 1 mei 2014 is het 6 ha grote vliegvismeer van De Ronde Bleek gereserveerd voor de vliegvisclub Tight Lines uit Tienen. Er kunnen die dag dus geen andere vliegvissers op de grote vliegvisvijver vissen.

Wel is het dan mogelijk wadend met de vliegenlat te vissen op forel op de 4 nieuwe wateren buiten de grote vijver. Deze 4 vijvers, tesamen ca. 1 ha groot, zijn recent geschikt gemaakt voor de viskweek en het vissen met de vliegnlat .

17jan2014

GELIJKE VANGSTEN OP DE RONDE BLEEK

Het lijkt er op dat de forellen inmiddels gewend zijn aan het geringere doorzicht van het vijverwater op De Ronde Bleek. Het als gevolg van werkzaamheden aan de oevers verminderde doorzicht maakt niet dat de gemiddelde vangsten terug gelopen zijn. Integendeel zelfs zo lijkt het. Wat wel opvalt is dat wanneer de zon zich even laat zien, dat er dan veel minder aanbeten geregistreerd worden. Wat de invloed op de vangsten ook moge zijn, deze middag heeft de laatste visser  6 forse forellen binnen gehaald.