☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Het laatste nieuws

Geplaatst op 11 juli 2015

DE RONDE BLEEK MORGEN 12 JULI WEER OPEN

Voor hen die mochten twijfelen, de grote vijver van De Ronde Bleek is morgen 12 juli weer open. We hebben koud water aan de bovenlaag toegevoegd waardoor de forellen weer op adem kunnen komen na een zware drill. Voor de kreken geld dat die voorlopig gesloten blijven. Daar is koud water aanvoeren met deze temperaturen als dwijlen met de kraan open.

Geplaatst op 8 juli 2015

ZONDAG 12/7 VLIEGVISSEN WEER MOGELIJK OP DRB

Omdat de verwachtingen voor de temperatuur aanzienlijk zijn gedaald denken wij dat het verantwoord is om zondag 12 juli a.s. de grote vijver weer te openen. De watertemperatuur in de bovenste laag  van het water daalt  gestaag. De forellen springen inmiddels ook weer, hetgeen de voorbije dagen slechts sporadisch is gezien. Nu de 20 graden weer benaderd worden voelen de forellen zich kennelijk beter, ook in de bovenste waterlaag. Zonder tegenbericht is het weer mogelijk om zondag te komen vliegvissen. Houd onze website dus in de gaten.

Geplaatst op 2 juli 2015

DE RONDE BLEEK WEGENS WARMTE GESLOTEN

Vanwege de voor forellen te hoge water temperatuur hebben wij per vandaag 2 juli ook de grote vijver gesloten voor het vliegvissen. Dit naast de kreken die al op 28 juni om gelijke reden zijn gesloten voor de visserij. Gelet op de weersverwachting voor de komende 2 weken is de verwachting dat zeker niet binnen die termijn heropend kan worden. Langs deze weg houden wij u op de hoogte.

Het vissen om mee te nemen voor consumptie kan gewoon doorgaan.

Geplaatst op 21 juni 2015

LANGSTE DAG VAN 2015

Vandaag 21 juni 2015 met wisselvallig weer vielen de vangsten voor een aantal vliegvissers op De Ronde Bleek tegen. Was de topscore een dag eerder nog boven de 40 forellen voor 2 vissers ieder, vandaag was 12 de top en 10 een goede tweede.

Voor de karpervissers  was de gehele voorbije week taai door de paai. Voor geinteresseerden is er door verplichtingen op het werk wat ruimte gekomen in de bezetting van de karperstekken. De stekken 1, 2 en 3 zijn onverwacht vrijgekomen van maandag 22 tot donderdag 25 juni a.s. Van 29 juni tot 3 juli zijn de stekken 2 en 3 nu nog vrij.

Geplaatst op 13 juni 2015

INSECTEN, GROOT AANBOD EN DIVERSITEIT

Nu de lage begroeiing rond het water van de vliegvisvijver op De Ronde Bleek zich florisant ontwikkeld is ook het aanbod aan insecten in soorten en aantallen ruim. Zodanig ruim dat we het bijvoeren even achterwege laten en de vissen onveranderd stevig doorgroeien. De vangsten blijven onveranderd goed. De op dit water meest ervaren vissers overschrijden op sommige dagen zelfs de 20 stuks. Bij de voor hier minder ervaren vissers is een dag zonder vis veel minder voorgekomen dan voorheen. De tips van onze gidsen helpen menig vliegvisser aan zelf gevangen vis. Dank heren.

Voor de karpervissers is het nu spannend. Vrijdag was er flink wat paaiactiviteit op die vijver. Tot dat moment waren de vangsten goed. Benieuwd wat dit weekend en de komende week daar brengt.

Geplaatst op 14 mei 2015

NIEUWE ACTIVITEIT OP DE RONDE BLEEK

Mensen die van een gezond en vers forelletje houden kunnen daarvoor ook op De Ronde Bleek terrecht. Wanneer men zelf forel wil vangen met een hengel om zeker te zijn van verse forel dan kan dat voortaan kosteloos op de kleine vijver naast de kantine op DRB. Echter de gevangen forellen moeten wel worden afgerekend tegen € 6/kg. Dat dan weer wel.

Geplaatst op 3 mei 2015

VANGST TIPS

De karpervissers op De Ronde Bleek hebben dit weekend slechts enkele karpers gevangen. Daarbij wél een Diamant steur van 10 kg zwaar en 1,10 meter lang. Hopelijk wordt er komende nachten nog wat bij gevangen.

De vliegvissers scoorden aanmerkelijk hogere aantallen. Sommigen tot wel meer dan 20 dikke forellen per vissers. De meeste forellen zijn gevangen op buzzers. De muggenlarven komen massaal voor op het water van De Ronde Bleek. Voor wie kennis wil maken met de fijne kneepjes van het buzzeren is dinsdag 5 mei een mooie gelegenheid daartoe. Die dag zijn er 2 van onze gidsen op DRB aanwezig en geven hun kennis en ervaringen met de muggenlarven gratis door aan belangstellenden.

Geplaatst op 19 maart 2015

KVVC activiteit 21 maart 2015

Voor zaterdag 21 maart 2015 heeft de Kempische Vliegvisclub een contact dag voor aangrenzende vliegvisclubs georganiseerd op De Ronde Bleek. In de namiddag kunt u de producten van A&M Flyfishing bekijken, voelen en kopen. Gedurende de gehele dag is er de mogelijkheid om te vliegvissen op de grote vijver en de kreken van DRB. Dit kan naar keuze vanaf de kant, wadend, met bellyboot, vanaf de steigers en met een vlot met e-motor.

Geplaatst op 10 maart 2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

 

Door de oplopende temperatuur komt ook het insectenleven weer ruimer op gang. De forellen worden ook actiever bij stijgende temperaturen tot ca. 16 graden. Meestal, en ook nu weer, stijgen ook de vangsten bij die omstandigheden. Om het bestand weer aan te vullen hebben we vandaag ca. 200 regenboog forellen uitgezet varierend van ca. 1,5 tot 3 kg/stuk. Ook dat kan de vangstkansen weer vergroten. Het beloofd een mooi voorjaar te worden voor de vliegvissers op De Ronde Bleek.

De karpervissers zullen wat later profiteren van de stijgende temperatuur. De goed gegroeide karpers die al jaren in de karperplas wonen zijn in december 2014 aangevuld met 13 mooie spiegels van 7 tot 15 kg/stuk. Ook daar wordt een mooi seizoen met goede vangsten verwacht.

Alle gasten op De Ronde Bleek wordt een prettig en vangstrijk  seizoen toegewenst.

Geplaatst op 1 maart 2015

VANDAAG DROOG OP DE RONDE BLEEK

Of er vandaag ook gevangen gaat worden met de droge vliegen is maar de vraag. Dat vandaag de kans op een buitje zeer klein is blijkt uit het weerbericht voor Sterksel. Windkracht 4 en vrijwel geen kans op een bui. Heerlijk visweer dus.