☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Het laatste nieuws

Geplaatst op 25 november 2015

VLIEGVISSEN EN VIS VANGEN

Van veel catch & release wateren met forellen komen berichten dat de vangsten niet meevallen . Incidenteel komt dat ook op DRB wel voor. Echter de meeste vliegvissers vangen al geruime tijd flinke aantallen en vooral veel mooie forellen. Zeker nu veel regenbogen hun naam eer aan doen in hun mooiste paaikleed, nu zijn de DRB forellen extra aantrekkelijk. Dit al weken lang vooral in de hogere waterlagen. Met wind zelfs met droge vliegen en dat maakt het helemaal top.

Geplaatst op 23 november 2015

WINTERVERGUNNING KARPERVISSEN OP DE RONDE BLEEK

Voor de winterharde karpervissers zijn er nog enkele wintervergunningen voor DRB verkrijgbaar. De regels daarbij zijn verkrijgbaar op aanvraag via e-mail info@derondebleek.nl. De vergunning loopt tot zondag 13 maart 2016, 12.00 uur.

Geplaatst op 19 oktober 2015

AANMELDING DEELNAME WEDSTRIJD OM DE RONDEBLEEK BOKAAL

Finalisten voor het kampioenschap 2015 van de VNV krijgen tot zaterdag 24 oktober 2015 24.00 uur voorrang om in te schrijven voor de vliegvis wedstrijd om De Ronde Bleek bokaal op 31 oktober  a.s. Latere aanmelding geeft alleen kans op deelname afhankelijk van de volgorde van aanmelding. Overige belangstellenden voor deelname aan deze vooral vriendschappelijke wedstrijd kunnen zich al aanmelden en komen op volgorde van aanmelding in aanmerking tot een maximum aantal van 30 deelnemers.

Geplaatst op 13 oktober 2015

JONGE KARPERS LICHTING 2015

Gisteren zaterdag 3 oktober 2015 is de nieuwe lichting karpertjes van dit jaar gesorteerd en verplaatst naar groter water. Dit met hulp van een groep trouwe vrijwilligers. Het doet goed om zulke mooie karpertjes te kunnen kweken met de inzet van een leuke groep liefhebbers van het karpervissen. We doen ons best om deze mooie spiegeltjes te laten uitgroeien tot record karpers waar menig visser van wakker ligt.

Geplaatst op 11 oktober 2015

FINALE KAMPIOENSCHAP VNV 8 NOVEMBER 2015

Op zondag 8 november 2015 wordt op De Ronde Bleek de finale van het Nederlands kampioenschap vliegvissen van de VNV gevist. Die dag is de vliegvisvijver van DRB de hele dag gereserveerd voor die mooie wedstrijd om de hoogste plaats onder wedstrijd vissende vliegvissers in NL. De kreken zijn die dag gewoon open voor overige vliegvissers.

Op zaterdag 31 oktober 2015 is er een oefenwedstrijd op de  vliegvisvijver van DRB. Deze wedstrijd wordt gevist onder het reglement van de finale. De finalisten die geselecteerd zijn voor de finale op 8 november krijgen voorang bij de inschrijving voor deelname aan deze wedstrijd. Indien er minder dan 30 inschrijvingen door finalisten komen dan kunnen ook andere VNV leden deel nemen aan deze wedstrijd om De Ronde Bleek bokaal 2015. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via e-mail; info@derondebleek.nl.

Geplaatst op 21 september 2015

UITBREIDING VAN HET BESTAND REGENBOGEN

Het bestand regenboogforellen op de vliegviswateren van DRB is weer aangevuld met ca. 800 stuks. De nieuwe forellen wegen tussen 800 en 1200 gram/stuk. Wat opviel is dat zaterdag 19 september veel 50 + forellen van de oude garde de vliegen pakten. Droge vliegen als palmers en cdctjes deden het goed. Ook zijn de langpootmuggen weer in trek.

Geplaatst op 12 september 2015

ZATERDAG 19 SEPTEMBER A.S. VLIEGVIS ACCOMODATIE GERESERVEERD

Voor hun 30 jarig bestaan te vieren heeft de Vlaardingse Vliegvisclub de gehele accommodatie voor het vliegvissen op De Ronde Bleek voor 19 september a.s. gereserveerd. Het is die dag dus niet mogelijk voor andere vliegvissers om hun hobby uit te oefenen op DRB.

Voor zondag 27 september zijn de kreken gereserveerd voor de Venlose Vliegvisclub. Dit eveneens voor hun 30 jarig bestaan te vieren.

Wij wensen alle feestvierders een goede vangst en vooral veel plezier.

Geplaatst op 11 september 2015

WADEND VLIEGVISSEN WEER MOGELIJK OP DRB

Met een watertemperatuur van 17 graden en volop zuurstof hebben we weer regenboog forellen uitgezet op de kreken. De forellen zijn ca. 1 kg/stuk. Het is dus weer mogelijk om wadend te vliegvissen op de kreken van DRB. Ook het vissen voor de pot op het kleine bassin is weer mogelijk. Hier zijn de forelletjes ca 500 gram/stuk

Geplaatst op 5 september 2015

MET KOUDER WATER MEER VANGSTEN MET DROGE VLIEGEN

Nu de watertemperatuur ook in de bovenlaag flink is gedaald, nu gaan de forellen weer gretig op de droge vliegen. Vooral de grotere forellen maken boeggolven in de jacht op de drijvende vliegen. Kortom, vandaag was het lucratief vissen met de droge creaties. Met de buzzers en streamers op grotere diepte is er ook nog wel gevangen, maar minder dan de voorbije weken. Wil men gericht op de Whipers vissen dan geeft richting 4 meter onder het oppervlak meer kans op vangst.

Geplaatst op 2 september 2015

ACHTER GEBLEVEN SPULLEN

Enige weken geleden heeft iemand een hoed en een zonnebril achtergelaten in het appartement na een vliegvissessie op De Ronde Bleek. Omdat wij dachten dat de eigenaar zich wel zou melden hebben we de spullen terzijde gelegd. Echter er heeft zich nog niemand gemeld voor die spullen. Wie de juiste kenmerken van de spullen kan noemen gelieve zich te melden zodat wij de spullen aan de rechtmatige eigenaar kunnen terug geven.