Laatste nieuws

28okt2014

DE RONDE BLEEK KREKEN

Nu de temperatuur weer is gedaald tot voor salmonide vissen aangename waarden komen de forellen op De Ronde Bleek weer tot meer actie. Gisteren en vandaag zijn de ca. 1 tot 1,5 kg zware forellen op de kreken weer goed gevangen met buzzers hoog in het water. Ook zondag 2 november a.s. kan op de kreken gevist worden met de vliegenhengel. De VNV bellyboot wedstrijd op de grote vijver is geen belemmering om op de kreken te komen vissen. Wél handig voor ons wanneer vooraf wordt gereserveerd. Een bezoek aan de selectie wedstrijd kan mooi gecombineerd worden met zelf een potje vliegvissen.

19okt2014

ZONDAG 2 NOVEMBER VNV WEDSTRIJD

Zondag 2 november 2014 wordt er in het kader van het VNV kampioenschap gevist om De Ronde Bleek bokaal. Met ca. 50 vissers in een bellyboot, gewapend met vliegenhengel en een keur aan weerhaakloze  kunstvliegen, wordt een selectiewedstrijd gevist welke mede bepaald welke vliegvissers zich kwalificeren voor de finale om het Nederlands kampioenschap van de Nederlandse Vereninging van Vliegvissers. De enige bellyboot wedstrijd in deze selectie, inmiddels een traditie aan het worden, wordt gevist op de grote vijver van De Ronde Bleek in Sterksel. Het streven is zo veel mogelijk forellen te vangen.  Alleen het aantal gevangen forellen bepaald de uitslag. Maat en gewicht is niet bepalend voor de ranglijst. Wegen en meten van de terug te zetten forellen is nadelig voor het welzijn van de vissen en is om die reden niet toegestaan.

16okt2014

ZONDAG 16 NOVEMBER VNV VRIJWILLIGERSDAG

Zondag 16 november 2014  wordt op De Ronde Bleek de VNV vrijwilligersdag georganiseerd. De Nederlandse Verening van Vliegvissers is een organsatie welke geheel draait op vrijwilligers. Als dank voor al het vele belangeloze werk welk al die vrijwilligers voor de mooie vliegvissport verrichten worden hen die dag aangeboden door de vereninging in samenwerking met De Ronde Bleek. Die dag is de gehele vliegvisaccomodatie gesloten voor andere bezoekers.

25sep2014

ZATERDAG 27 SEPTEMBER DRB WEER OPEN

De watertemperatuur van de vliegvisvijver op De Ronde Bleek is dalende. De verwachting is dat zaterdag 27 september weer 17 graden wordt bereikt. Verwacht wordt dat de forellen dan weer actiever zijn dan de afgelopen periode waar de temperatuur ver boven de voor forellen optimale waarde lagen. Wij hebben dan ook besloten om op zaterdag 27/9 a.s. weer vliegvissers toe te laten op de grote vijver.

27aug2014

DE RONDE BLEEK KREKEN WEER OPEN

Vanaf zaterdag 30 augustus 2014 zijn de kreken van De Ronde Bleek weer open voor de vliegvissers. Het water in de kreken is inmiddels weer beneden de 17 graden C en daarmee is het verantwoord om de gevangen vissen weer terug te zetten. Ook zijn er dan weer nieuwe forellen uitgezet op de kreken.

Het water in de grote vijver is helaas nog ruim 18 graden C en om die reden is het nog niet verantwoord daar te gaan vissen anders dan voor de slacht. Voor het vliegvissen op het diepe water is het dus nog even wachten.