Laatste nieuws

18dec2014

ER WORDT WEER IN DUBBELE CIJFERS GEVANGEN

De nieuwe forellen triggeren de oude garde. De voorzichtigheid van de reeds lang op De Ronde Bleek vertoevende forellen is minder geworden nu er weer aanvulling van het bestand heeft plaatsgevonden met nieuwe regenbogen. Er zijn weer vissers die vangsten in dubbele cijfers melden. Daarbij zijn de vissen weer beresterk.

16dec2014

EN OF ZE GEVANGEN WORDEN

Niet zozeer de nieuwe forellen, maar vooral de oude/grote forellen zijn vandaag gevangen. Het vliegvissen op DRB was vandaag weer ouderwets feest.  De ijsvogeltjes de kleine baarsjes en de Belgen de grote forellen.

15dec2014

NIEUWE AANWAS OP DE RONDE BLEEK

Volgens planning komen er morgen weer nieuwe forellen op de vliegviswateren van De Ronde Bleek. Naast dat het aanwezige maar door oogst wat uitgedund bestand steeds gretiger is geworden door het koudere water krijgen zij  nu ook concurentie om het aanwezige voedsel. Meestal worden ze daar extra gretig door. Benieuwd wat de komende weken gevangen gaat worden.

30nov2014

DE OUDE GIGANTEN KOMEN WEER LOS

Langzaam maar zeker beginnen de wat oudere forellen op De Ronde Bleek weer actief te worden op de vliegen. Niet iedereen, maar geleidelijk aan vangen meer vliegvissers weer forellen van de oude garde tot over de 70 cm. Opvallend daarbij is dat ze in alle waterlagen met diverse vliegen, maar vooral aan de oppervlakte met droge vliegen worden gevangen. De topper van vandaag zondag 30 november 2015 had zelfs  9 van die gave oude rakkers in het net.

Opvallend is ook dat de laatste tijd meer baarzen worden gevangen dan in het verleden. Het bestand van boven de 25 cm van  die mooie vissen lijkt groeiende.