☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Actueel op De Ronde Bleek

Water temperatuur: 16
Let op: 2e Pinksterdag is het vliegvismeer gereserveerd
voor het clubkampioenschap van vliegvisclub Tight Line Tienen.
De kreken zijn wel gewoon de gehele dag geopend.

Het laatste nieuws

Geplaatst op 27 mei 2015

ATTENTIE

Op dit moment komen niet alle berichten die via het reserverings formulier  op deze website zijn ingezonden bij ons binnen. Wij vragen u om uw reservering ook via het normale e-mail adres inf@derondebleek.nl in te zenden. Bij voorbaat dank

Geplaatst op 21 mei 2015

VLIEGVISSEN OP DRB MET PINKSTEREN

Eerder lieten we weten dat op 2e Pinksterdag 25 mei een vliegvisclub de grote vijver heeft gereserveerd. Van 08.30 uur tot 17.30 uur vissen zij voor hun clubkampioenschap. Dit betekend dat van 05.00 tot 08.30 uur en vanaf 17.30 uur ieder ander kan vliegvissen op de grote plas. De kreken zijn de hele dag voor ieder die dat wil open om te vliegvissen.

Geplaatst op 19 mei 2015

LET OP !!!

 

Zo wij eerder al melden op 2e Pinksterdag 25 mei a.s. de vliegvisvijver geheel gereserveerd door vliegvisclub Tihgt Line uit Tienen.

Voor andere vliegvissers zijn de kreken nog wel beschikbaar. Dank zij de wat lagere temperaturen is de visserij op de kreken nog steeds succesvol. Zowel met droge vliegen als buzzers en streamers worden daar dagelijks forellen tot wel 2kg gevangen. Op kreek 4 zitten ook Wipers tot wel 3 kg/stuk. Deze ware krachtpatsers hebben al menige  0,22 lijn doen sneuvelen en de visser ontgoogeld aan de kant laten staan met zijn schepnet.

Geplaatst op 14 mei 2015

NIEUWE ACTIVITEIT OP DE RONDE BLEEK

Mensen die van een gezond en vers forelletje houden kunnen daarvoor ook op De Ronde Bleek terrecht. Wanneer men zelf forel wil vangen met een hengel om zeker te zijn van verse forel dan kan dat voortaan kosteloos op de kleine vijver naast de kantine op DRB. Echter de gevangen forellen moeten wel worden afgerekend tegen € 6/kg. Dat dan weer wel.

Geplaatst op 3 mei 2015

VANGST TIPS

De karpervissers op De Ronde Bleek hebben dit weekend slechts enkele karpers gevangen. Daarbij wél een Diamant steur van 10 kg zwaar en 1,10 meter lang. Hopelijk wordt er komende nachten nog wat bij gevangen.

De vliegvissers scoorden aanmerkelijk hogere aantallen. Sommigen tot wel meer dan 20 dikke forellen per vissers. De meeste forellen zijn gevangen op buzzers. De muggenlarven komen massaal voor op het water van De Ronde Bleek. Voor wie kennis wil maken met de fijne kneepjes van het buzzeren is dinsdag 5 mei een mooie gelegenheid daartoe. Die dag zijn er 2 van onze gidsen op DRB aanwezig en geven hun kennis en ervaringen met de muggenlarven gratis door aan belangstellenden.

Geplaatst op 19 maart 2015

KVVC activiteit 21 maart 2015

Voor zaterdag 21 maart 2015 heeft de Kempische Vliegvisclub een contact dag voor aangrenzende vliegvisclubs georganiseerd op De Ronde Bleek. In de namiddag kunt u de producten van A&M Flyfishing bekijken, voelen en kopen. Gedurende de gehele dag is er de mogelijkheid om te vliegvissen op de grote vijver en de kreken van DRB. Dit kan naar keuze vanaf de kant, wadend, met bellyboot, vanaf de steigers en met een vlot met e-motor.

Geplaatst op 10 maart 2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

 

Door de oplopende temperatuur komt ook het insectenleven weer ruimer op gang. De forellen worden ook actiever bij stijgende temperaturen tot ca. 16 graden. Meestal, en ook nu weer, stijgen ook de vangsten bij die omstandigheden. Om het bestand weer aan te vullen hebben we vandaag ca. 200 regenboog forellen uitgezet varierend van ca. 1,5 tot 3 kg/stuk. Ook dat kan de vangstkansen weer vergroten. Het beloofd een mooi voorjaar te worden voor de vliegvissers op De Ronde Bleek.

De karpervissers zullen wat later profiteren van de stijgende temperatuur. De goed gegroeide karpers die al jaren in de karperplas wonen zijn in december 2014 aangevuld met 13 mooie spiegels van 7 tot 15 kg/stuk. Ook daar wordt een mooi seizoen met goede vangsten verwacht.

Alle gasten op De Ronde Bleek wordt een prettig en vangstrijk  seizoen toegewenst.

Geplaatst op 1 maart 2015

VANDAAG DROOG OP DE RONDE BLEEK

Of er vandaag ook gevangen gaat worden met de droge vliegen is maar de vraag. Dat vandaag de kans op een buitje zeer klein is blijkt uit het weerbericht voor Sterksel. Windkracht 4 en vrijwel geen kans op een bui. Heerlijk visweer dus.

Geplaatst op 25 februari 2015

NIEUW SEIZOEN VIS TV

Zondag 1 maart a.s. open Vis TV het nieuwe seizoen met een filmpje over het vliegvissen. Gekozen is om de film op het water van De Ronde Bleek op te nemen. Wij nodigen eenieder uit om zondag om 09.30 uur op RTL 7 de film te bekijken. Dit kan ook op De Ronde Bleek zelf waar onder het genot van een kop koffie + koek de film bekeken kan worden. Daarvoor en/of daarna kan uiteraard ook gevist worden. Zelfs is het mogelijk om tijdens de uitzending te vissen. Vooral voor zwaar verslaafden aan deze mooie sport is deze mogelijkheid open gehouden.

Geplaatst op 20 februari 2015

TOENEMENDE VANGSTEN OP DRB

Vandaag 20 februari zijn, in vergelijking met de dagen daarvoor, de vangsten op forel flink toegenomen. Was men tot vandaag op de vijver met 3 forellen vaak al de topper, vandaag zijn er in 5 uurtjes 9 van die sterke kanjers gevangen. Opvallend daarbij is dat het niet de deze en vorige maand uitgezette forellen, maar de oude garde was die actief op de streamers beten. Op de kreken was het met gemiddeld 8 per vissen ook zeker niet slecht in ruim 5 uurtjes. Dat sommige vissers nog steeds van mening zijn dat ze met 18/100 lijn moeten vissen om te kunnen vangen is ook vandaag een fabel gebleken. Eerdere dagen is veelvuldig lijnbreuk opgetreden bij lijnen van minder dan 20/100. Veel goed vangende vissers gebruiken met succes standaard 25/100 op De Ronde Bleek. Een verstandige en veilige keuze vinden wij.