☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Het laatste nieuws

Geplaatst op 21 september 2015

UITBREIDING VAN HET BESTAND REGENBOGEN

Het bestand regenboogforellen op de vliegviswateren van DRB is weer aangevuld met ca. 800 stuks. De nieuwe forellen wegen tussen 800 en 1200 gram/stuk. Wat opviel is dat zaterdag 19 september veel 50 + forellen van de oude garde de vliegen pakten. Droge vliegen als palmers en cdctjes deden het goed. Ook zijn de langpootmuggen weer in trek.

Geplaatst op 12 september 2015

ZATERDAG 19 SEPTEMBER A.S. VLIEGVIS ACCOMODATIE GERESERVEERD

Voor hun 30 jarig bestaan te vieren heeft de Vlaardingse Vliegvisclub de gehele accommodatie voor het vliegvissen op De Ronde Bleek voor 19 september a.s. gereserveerd. Het is die dag dus niet mogelijk voor andere vliegvissers om hun hobby uit te oefenen op DRB.

Voor zondag 27 september zijn de kreken gereserveerd voor de Venlose Vliegvisclub. Dit eveneens voor hun 30 jarig bestaan te vieren.

Wij wensen alle feestvierders een goede vangst en vooral veel plezier.

Geplaatst op 11 september 2015

WADEND VLIEGVISSEN WEER MOGELIJK OP DRB

Met een watertemperatuur van 17 graden en volop zuurstof hebben we weer regenboog forellen uitgezet op de kreken. De forellen zijn ca. 1 kg/stuk. Het is dus weer mogelijk om wadend te vliegvissen op de kreken van DRB. Ook het vissen voor de pot op het kleine bassin is weer mogelijk. Hier zijn de forelletjes ca 500 gram/stuk

Geplaatst op 5 september 2015

MET KOUDER WATER MEER VANGSTEN MET DROGE VLIEGEN

Nu de watertemperatuur ook in de bovenlaag flink is gedaald, nu gaan de forellen weer gretig op de droge vliegen. Vooral de grotere forellen maken boeggolven in de jacht op de drijvende vliegen. Kortom, vandaag was het lucratief vissen met de droge creaties. Met de buzzers en streamers op grotere diepte is er ook nog wel gevangen, maar minder dan de voorbije weken. Wil men gericht op de Whipers vissen dan geeft richting 4 meter onder het oppervlak meer kans op vangst.

Geplaatst op 2 september 2015

ACHTER GEBLEVEN SPULLEN

Enige weken geleden heeft iemand een hoed en een zonnebril achtergelaten in het appartement na een vliegvissessie op De Ronde Bleek. Omdat wij dachten dat de eigenaar zich wel zou melden hebben we de spullen terzijde gelegd. Echter er heeft zich nog niemand gemeld voor die spullen. Wie de juiste kenmerken van de spullen kan noemen gelieve zich te melden zodat wij de spullen aan de rechtmatige eigenaar kunnen terug geven.

Geplaatst op 1 september 2015

HERFSTNUMMER NEDERLANSE VLIEGVISSER

Vandaag het herfstnummer van de Nederlandse Vliegvisser binnen gekregen. Op pagina 10 e.v. een mooi en vooral leerzaam artikel over het vliegvissen op forel op reservoirs. Doe er je voordeel mee.

Geplaatst op 11 juli 2015

DE RONDE BLEEK MORGEN 12 JULI WEER OPEN

Voor hen die mochten twijfelen, de grote vijver van De Ronde Bleek is morgen 12 juli weer open. We hebben koud water aan de bovenlaag toegevoegd waardoor de forellen weer op adem kunnen komen na een zware drill. Voor de kreken geld dat die voorlopig gesloten blijven. Daar is koud water aanvoeren met deze temperaturen als dwijlen met de kraan open.

Geplaatst op 8 juli 2015

ZONDAG 12/7 VLIEGVISSEN WEER MOGELIJK OP DRB

Omdat de verwachtingen voor de temperatuur aanzienlijk zijn gedaald denken wij dat het verantwoord is om zondag 12 juli a.s. de grote vijver weer te openen. De watertemperatuur in de bovenste laag  van het water daalt  gestaag. De forellen springen inmiddels ook weer, hetgeen de voorbije dagen slechts sporadisch is gezien. Nu de 20 graden weer benaderd worden voelen de forellen zich kennelijk beter, ook in de bovenste waterlaag. Zonder tegenbericht is het weer mogelijk om zondag te komen vliegvissen. Houd onze website dus in de gaten.

Geplaatst op 2 juli 2015

DE RONDE BLEEK WEGENS WARMTE GESLOTEN

Vanwege de voor forellen te hoge water temperatuur hebben wij per vandaag 2 juli ook de grote vijver gesloten voor het vliegvissen. Dit naast de kreken die al op 28 juni om gelijke reden zijn gesloten voor de visserij. Gelet op de weersverwachting voor de komende 2 weken is de verwachting dat zeker niet binnen die termijn heropend kan worden. Langs deze weg houden wij u op de hoogte.

Het vissen om mee te nemen voor consumptie kan gewoon doorgaan.

Geplaatst op 21 juni 2015

LANGSTE DAG VAN 2015

Vandaag 21 juni 2015 met wisselvallig weer vielen de vangsten voor een aantal vliegvissers op De Ronde Bleek tegen. Was de topscore een dag eerder nog boven de 40 forellen voor 2 vissers ieder, vandaag was 12 de top en 10 een goede tweede.

Voor de karpervissers  was de gehele voorbije week taai door de paai. Voor geinteresseerden is er door verplichtingen op het werk wat ruimte gekomen in de bezetting van de karperstekken. De stekken 1, 2 en 3 zijn onverwacht vrijgekomen van maandag 22 tot donderdag 25 juni a.s. Van 29 juni tot 3 juli zijn de stekken 2 en 3 nu nog vrij.