Laatste nieuws

27aug2014

DE RONDE BLEEK KREKEN WEER OPEN

Vanaf zaterdag 30 augustus 2014 zijn de kreken van De Ronde Bleek weer open voor de vliegvissers. Het water in de kreken is inmiddels weer beneden de 17 graden C en daarmee is het verantwoord om de gevangen vissen weer terug te zetten. Ook zijn er dan weer nieuwe forellen uitgezet op de kreken.

Het water in de grote vijver is helaas nog ruim 18 graden C en om die reden is het nog niet verantwoord daar te gaan vissen anders dan voor de slacht. Voor het vliegvissen op het diepe water is het dus nog even wachten.

22aug2014

NOG EVEN GEDULD A.U.B

Nu het koude weer gelukkig aanhoud daalt de watertemperatuur vrijwel continu. Helaas gaat de temperatuur daling zeer langzaam. Dit komt door het grote volume water met een diepte tot 13 meter. Door het inbrengen van lucht om meer zuurstof in de koude onderlaag te brengen is het water volledig gemengd. Door dat het grootste deel van het volume tot ca. 8 meter flink was opgewarmd, en dat zich met het veel smallere en daarmee ook veel kleinere deel koud water onderin heeft gemengd is al het water warm geworden. Te warm naar onze smaak om verantwoord te laten vissen. Reden dat we de vliegvisvijver tijdelijk gesloten hebben. Dit blijft zo tot de temperatuur weer onder de 17 graden is. We maken de heropening tijdig bekend via deze website.

11aug2014

TIJDELIJKE SLUITING VLIEGVISSERIJ DRB

Nu de leefomstandigheden voor de forellen niet optimaal zijn zo dat normaal is in het water van de forellenvijver van De Ronde Bleek hebben wij besloten om de vliegvisserij op forel tijdelijk te sluiten. Zodra de situatie weer normaal is zullen wij dit hier bekend maken. Wellicht dat over enkele weken weer verantwoord gevist kan worden met de vliegenhengel op forel.

25jul2014

ZONDAG 27 JULI VLIEGVISSERIJ WEER OPEN

Met de huidige weersverwachting en extra aandacht van de vissers kan de vliegvisserij op DRB zondag 27 juli weer aanvangen. De watertemperatuur daalt langzaam maar gestaag. Met extra aandacht van de vissers voor een korte dril en herstel na onthaken kan de vliegvisserij weer plaatsvinden.

De ervaring van de voorgaande jaren helpt ons om beleid te voeren waarbij de vissen geen onnodige stress hoeven te ervaren bij deze mooie sport. Ook is ervaren dat rond deze tijd de vangsten van de wipers toenemen. Deze krachtpatsers zijn weer goed gegroeid. Gevraagd wordt ze na vangst over te zetten naar de kreken. Dit omdat de gemiddelde temperatuur daar aanmerkelijk hoger ligt en deze baarzen daar wel bij varen.

24jul2014

WATERTEMPERATUUR BLIJFT LANGZAAM DALEN

Met de weersverwachtingen voor vrijdag 25 juli en verder ziet het er naar uit dat het vliegvissen op forel snel weer hervat kan worden. Voor hen die de gevangen forellen willen kopen kan nu al gevist worden. Voor hen die de gevangen forellen niet willen kopen geld dat ze nog even moeten wachten. Waarschijnlijk tot zaterdag.