januari 22, 2018

Karpervissen

Karpervissen

Nederland

de Karpervijver

2,5 ha

25+ kg

4 vissers

De Ronde Bleek is een betaalwater in Nederland. De karpervijver heeft een oppervlakte van ruim 2,5 hectare en is ontstaan door de aanleg van viskweekwater welke niet geheel is afgewerkt. Het water en zijn omgeving heeft daarmee een grillig en hoog natuurlijk karakter. 

De karpervijver is omgeven door grondwallen, bomen, struiken en rietkragen. Het meer en zijn directe omgeving heeft daarmee ook een grote biodiversiteit. Dit zowel op, onder als om het water. Het meer van De Ronde Bleek kent een grote variatie aan voor de karpers aantrekkelijke plaatsen. Er zijn stevige rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, zandbanken met 0,5 tot 5 meter water, flauwe taluds, steile taluds en dieptes tot 10 meter, zachte bodems en harde bodems. Het vissen op de Ronde Bleek is elke keer weer een uitdaging en nooit hetzelfde. De omstandigheden in en om de vijver maken de karpervisserij op De Ronde Bleek tot een uitdaging. Kennis van de karpervisserij is belangrijk en kan hier ten volle worden benut vanwege de grote variatie in omstandigheden op het meer. Met een maximum van 4 vissers heb je heel veel mogelijkheden. Te samen met een eigen vissershut op de mooi afgewerkte stekken en een adembenemend visbestand van karpers tot 25,4 kg een eldorado voor de karper(visser).

Nieuw voor 2018! Karperkreek! 

Naast de uitdagende karpervijver is er ook de karperkreek waar men wat sneller actie kan verwachten. Deze langgerekte vijver is ideaal voor een korte dagsessie, een nachtje en is uitermate geschikt voor de jeugd. Dit runs-water bevat een prachtig bestand aan spiegelkarpers, schubkarpers en koi karpers tot ruim 10 kg! Even heerlijk penvissen, vissen met de feederhengel of statisch waarbij je in alle rust kunt genieten van de natuur!

Visbestand

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit ongeveer 160 gezonde en sterke spiegel, schub en rijenkarpers van 7  tot 25,4 kg pond. Er zwemmen zeker 30 bekende karpers rond van boven de 15 kg en er zwemmen nog zeker 5 bekende karpers rond van boven de 20 kg Veel spiegelkarpers hebben een prachtig schubbenpatroon en de meeste schubkarpers zijn zeer mooi en sterk gebouwd. De karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd in de karpervijver. De laatste uitzetting van karpers is gedaan eind 2017. Er zijn toen 30 karpers overgezet van de eigen kweekvijvers, naar de karpervijver. Het gemiddeld gewicht ligt rond de 13 kg. 

In 2009 zijn er 150 karpers uitgezet tussen 3 en 7 kg. Daarnaast zijn er 50 karpers van 1 tot 3 kg uitgezet op de opkweekvijvers. Elk jaar zijn er uitzettingen gedaan op de karpervijver van karpers die opgegroeid zijn op de Ronde Bleek en inmiddels zijn er ook enkele karpers uitgezet die door ons zelf gekweekt zijn. Circa 70% van het karperbestand bestaat uit spiegelkarper en 30% van het bestand is schubkarper. Naast karper zwemmen er enkele graskarpers waarvan de grootste ruim 100 cm en ruim 15 kg is. Ook zwemmen er 2 diamantsteuren, 2 zeelten en 1 meerval van ruim 150 cm op de Ronde Bleek!

De vissen zijn afkomstig van bonafide leveranciers en hebben daarmee een betrouwbare herkomst. De huidige toppers zijn daarbij voornamelijk opgekweekt op De Ronde Bleek. De rijkdom aan natuurlijk voedsel, de aangename watertemperatuur (door de diepte) en het bijvoeren zorgen voor een gezonde en goed groeiende karper populatie. Stuk voor stuk vissen die niet zomaar opgeven tijdens een dril.

Stekken & faciliteiten

Er kan vanaf twee zijden van het meer gevist worden. De stekken zijn dusdanig ingericht dat men geen last van elkaar zal ondervinden tijdens het vissen. Stek 1 en 2 zijn eenpersoonsstekken die naast elkaar liggen. Stek 5 is een twee persoonsstek die aan de overzijde van het water ligt. De stekken zijn voorzien van verschillende niveaus, zodat bij elk water niveau goed en veilig gevist kan worden. Op iedere stek is een weegpaal en onthaakmat aanwezig. Daarnaast worden weegzakken en schepnetten voorzien. Laat je eigen schepnet, weegzak of onthaakmat dus thuis alstublieft!

Op elke stek staat een vissershut van 3,6 x 4,25 meter. De hut is ruim 3 meter hoog en heeft een mooi afdak. De vissershutten zijn niet gemeubileerd. Er is nog steeds plek om uw eigen tent of paraplu te plaatsen indien u dit wenst.

Elke stek heeft een grote variëteit aan vismogelijkheden. De stekken zijn zo ingericht dat je voldoende privacy hebt en ideaal tot rust kunt komen. Kortom, de ideale karper locatie.

Direct aan het water (nabij stek 2) zijn de faciliteiten gelegen bestaande uit een douche, toilet, koelkast, diepvries, koelkast en elektrapunten.

Ongeveer 400 meter van het water bevindt zich tevens een vier persoons appartement welke gehuurd kan worden (eventueel incl. ontbijt). Klik hier voor meer informatie over het appartement.

Plattegrond & dieptekaart

Prijzen & Reserveren

Gelieve van te voren te reserveren. Reserveren via E-mail info@derondebleek.nl, telefonisch 06 13 23 06 90, of klik op onderstaande button

Stek 3 en 4 komen in 2018 te vervallen. Er mag door maximaal 4 vissers gevist worden bij losse boekingen. Bij een exclusieve boeking (gehele vijver) mogen er maximaal 6 vissers vissen.

Stek 1 (max 1 visser)
€ 3,5,- per uur
€ 50,- per dag
€ 125,- per weekend
€ 160,- per midweek
€ 250,0 per week 

Stek 2 (1 visser)
Per dag € 50,-
Per weekend € 125,-
Per midweek € 160,-
Per week € 250,-

Stek 5 (max 2 vissers)
€ 7,- per uur
€ 100,- per dag (€ 50,- per visser)
€ 250,- per weekend/3 nachten ( € 125,- per persoon)
€ 320,- per midweek/4 nachten (€ 160,- per persoon)
€ 500,0 per week/ 7 nachten (€ 250,- per persoon)

Prijzen zijn exclusief € 100,- borg per stek, ongeacht het aantal vissers per stek.

Prijs per niet-visser:
€ 15,- per nacht

Hond:
€ 3,- per nacht.

Gehele meer afhuren
4 vissers € 1000.- per week
5 vissers € 1200,- per week
6 vissers € 1300,- per week
Prijs incl. 35 kg mais & 21 kg pellets t.w.v. € 60,-

Huur accu
€ 5,- per dag

Electromoter: 
€ 15,- per dag

Prijzen aas.
Alleen diepvriesboillies of verse boillies mogen worden gebruikt. Het gebruik van boillies met conserveringsmiddelen is verboden. Dit om de gezondheid  van de karper te garanderen. Eigen partikels mogen ook gebruikt worden mits goed bereid. Dit wordt bij aankomst en tijdens de sessie gecontroleerd!

+/- 2 kg mais : 2,-
+/- 2 kg pellets: € 5,-
+/- 2 kg hennep: € 6,-
+/- 2 kg tijgernoten: € 6,-

Proline diepvries boillies.

Er zijn op de Ronde Bleek continu verschillende smaken Proline diepvries boillies op voorraad tegen zeer concurrerende prijzen. De prijzen variëren van € 30,- tot € 38,- per 5 kg. Indien je voorkeurssmaken hebt kun je deze van te voren bestellen. De boillies liggen bij aankomst dan klaar voor u.