februari 12, 2018

Karpers van de Ronde Beek

Karpers van DRB

Nederland

De Baron (25,4 kg - juli 2017)

De Baron is de recordkarper van DRB.  De Baron viel in 2011 al op, niet zozeer door zijn beschubbing, maar wel door zijn bouw. Deze mannelijke krachtpatser heeft de bouw van een tank en wij hebben dan ook de verwachting dat de Baron nog niet uitgegroeid is….  En gemiddeld wordt de Baron slecht 2x per jaar gevangen, een waar target! 

 

The Big Leboswki (21,2 kg - nov 2017)

The Big Lebowski is een van de mooiste dames die haar ronde zwemt op de Ronde Bleek. In 2009 uitgezet op de karpervijver en in 2010 gevangen op 8 kg. Vervolgens gestaag gegroeid in zowel de lengte als dikte naar ruim 20 kg. Sinds 2015 blijft ze rond de 21 kg steken. Misschien wel de mooiste dame die op de karpervijver zwemt….

 

The Juwel (20,1 kg - okt 2017)

De naam zegt genoeg. Deze ongekend mooie karper is de kers op de taart. De Karper die iedereen wil vangen, toch slechts enkele malen per jaar gevangen wordt. In 2010 de eerste karper boven de 15 kg en inmiddels de 20 kg gepasseerd. Een oersterke man een beschubbingspatroon om van te watertanden. 

 

Mom (19 kg - sept 2017)

Tijdens de afnetting van onze kweekvijvers in 2010 een ware verassing. In 2013 gebruikt als moederdier en ze heeft nakomelingen voortgebracht waar menig karpervisser van begint te watertanden. Inmiddels gaat ze richting de 20 kg. Soms zelf er net boven. Een lange karper met een mooie bouw en gigantisch grote schubben! Wij houden er van!

 

Lucky (20,2 kg - dec 2017)

Een kale vis, maar met een gigantische bouw. Geluk dat ze nog leeft. Tijdens een sessie van een van onze vrijwillgers is ze toevallig door de lijn gezwommen. Een haak in de bek met een montage die niet is toegestaan op de Ronde Bleek, gevolgd door een kleine 50 meter vislijn en een grote tak. Uitgeput was ze en na ruim 3 uur in het water te hebben gestaan om haar bij te laten komen, zwom ze weg. Toen net boven de 13 kg en inmiddels heeft ze de 20 kg aangetikt. 

Puist (18,6 kg - sept 2017)

Herkenbaar aan de “puist” op haar neus. Een parel van een vis die garant staat voor een stevig gevecht. Een mooie lange vis met een goede staart en flink wat kilo’s om zich te verzetten. Opvallend vaak gevangen in het ‘open water’. De puist werd voor het eerst gevangen (althans voor zover bekend bij ons) in de zomer van 2012 op 12 kg en is daarna gestaag doorgegroeid. Wellicht passeert ze in 2018 de 20 kg grens?

Vlugge Japie (20 kg - sept 2016)

Vlugge Japie is een sterk gebouwde mannelijk krachtpatser. In 2009 gearriveerd op de Ronde Bleek, ergens tussen de 1 en 3 kg. In 2012 is hij op 10 kg uitgezet op de karpervijver. In 2013 en 2014 is deze karper gebruikt voor de kweek. Begin 2015 is Vlugge Japie weer uitgezet op de karpervijver, waarna hij een behoorlijke tijd van de radar is verdwenen, tot hij in de zomer van 2016  werd gevangen op een prachtige 20 kg en sindsdien weer is verdwenen… terecht een Vlugge Japie!

Arnold (15 kg - jan 2018)

Wellicht de sterkste karper van de Ronde Bleek. Een bonk spieren en een fantastische bouw. Tel daarbij de flinke staart op en je hebt een reus van een schubkarper. Een van de grootste schubkarpers op de Ronde Bleek die zeer goed groeit en wellicht de eerste schubkarper boven de 20 kg gaat worden! 

 

Quattro (16,8 kg - jun 2018)

Te herkennen aan haar 4 grote schubben en uitzonderlijk groeipotentieel. Een karper met een goede staart en mooie bouw. Wellicht toekomstig meerrecord…?! Een graag geziene vangst, maar ook deze laat zich niet al te makkelijk vangen. Een echt target waar je gegarandeerd een echt gevecht mee kunt voeren!

De toekomst

De Ronde Bleek staat niet voor grote vissen, maar vooral mooie vissen. Daarom kweken wij onze eigen karpers en kunnen wij de beste en mooiste karpers selecteren om uit te zetten op de karpervijver. Hiermee wordt het risico op ziektes verkleind en hoeven we geen risicovolle aankopen te doen van grote karpers. Zo ontstaat een gegarandeerd gezond bestand. Daarom extra aandacht voor de toekomst. Want wat vang jij liever? Een grote kale, slappe spiegelkarper van 20+ kg die je niet kunt onderscheiden van je andere vangsten, of een rijkbschubde, sterke en mooi gebouwde spiegelkarper van 10 kg?! Wij weten het wel….